Πως πίνεται το ούζο

E-mail Εκτύπωση PDF

Ο εσωτερικός χώρος του καταστήματοςΟ τρόπος πόσης του ούζου αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο στο οποίο συνυπάρχουν πάρα πολλές απόψεις που πολλές φορές έρχονται σε πλήρη αντίθεση μεταξύ τους. Οι απόψεις αυτές καθορίζονται από τις γευστικές, καταναλωτικές, διατροφικές αλλά και γεωγραφικές συνήθειες των κατοίκων των διαφόρων περιοχών της Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχουν, κυρίως στην νότια Ελλάδα ολόκληρα γεωγραφικά διαμερίσματα που μέχρι πρότινος αγνοούσαν παντελώς την γεύση του ούζου. Ουσιαστικά το "ανακάλυψαν" με την εσωτερική μετανάστευση, που εκ των πραγμάτων έφερε σε επαφή ανθρώπους με διαφορετικές γευστικές κουλτούρες. Σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη του Ούζου έπαιξε και ο τουρισμός. Για πολλούς τουρίστες το Ούζο ταυτίστηκε με τις "ατραξιόν" του τόπου μας και έτσι σταδιακά κατέλαβε ένα σημαντικό κομμάτι των προς πώληση τουριστικών προϊόντων. Η αντίληψη αυτή δυστυχώς λειτούργησε σε βάρος του ίδιου του Ούζου, του οποίου η λεπτεπίλεπτη γεύση και το εξαίσιο άρωμα υποχώρησαν μπροστά στην ανάγκη μαζικής διακίνησής του, δημιουργώντας εν τέλει ένα "απονευρωμένο" προϊόν ευτελούς γεύσεως που μόνον κατ' επίφασιν θα μπορούσε να λέγεται Ούζο.

Εν τέλει τη "τιμή" αυτού του εξαίσιου προϊόντος σώζουν οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παράγουν ούζο υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων με αποκλειστικό γνώμονα την ικανοποίηση του πραγματικού πότη.

You are here Πως πίνεται το Ούζο Πως πίνεται το Ούζο